Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

...άλλη πρόταση; (η συνέχεια)

Η Ε.Ε.Π.Α.Α. ιδρύθηκε στα τέλη του 1992, προφανώς το γράμμα γράφτηκε εκείνη την περίοδο, αλλά χρειάστηκε να περάσουν 16 με 17 χρόνια για να είναι σε θέση να ανακοινώσει ο πρόεδρος, ότι  στη Ζίτσα Ιωαννίνων λειτουργεί ξενώνας για 12 ενήλικους αυτιστικούς.
Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για να κτιστεί  άλλος ξενώνας; 
Εμείς τι μπορούμε να κάνουμε για να επισπεύσουμε την διαδικασία;
  • Να απευθυνθούμε σε μια εταιρία κοινωνικής ευθύνης;
  • Να οργανώσουμε μία συναυλία με την ευγενική προσφορά του καλλιτέχνη , ώστε τα έσοδα να διατεθούν για την ίδρυση ξενώνα; Ο Πλούταρχος π.χ. ο γνωστός τραγουδιστής, έκανε δωρεά σε ίδρυμα της Μελβούρνης ένα κτίσμα για τη στέγαση ελληνοπαίδων με ειδικές ανάγκες. Μπράβο του!!!
  • να βγούμε στο σύνταγμα απειλώντας ότι θα αυτοπυρποληθούμε, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας; (αν, μη τι άλλο κάποιο κανάλι θα ασχοληθεί, κάποιοι θα ευαισθητοποιηθούν).
  • να συνεχίσουμε να κάνουμε blogging, απλά αλληλοκαταγγέλοντας την αδράνεια των φορέων; και ελπίζοντας οτι στη τελική, το παιδί μας δεν θα χρειαστεί να πάει σε ξενώνα, ότι θα τα καταφέρει να αυτονομηθεί και να αυτοσυντηρηθεί; (Εγώ αυτό εύχομαι για το παιδί μου και για κάθε παιδί που είναι στο φάσμα, να τα καταφέρει... ή να βρεθεί το ελιξήριο για την τυπική ανάπτυξη, ...το βοτάνι). Όμως είτε είναι δικό μας είτε είναι των άλλων το πρόβλημα υπάρχει. Τι γίνεται μετά;
  • Να κάνουμε μία συνέλευση δια ζώσης και όχι ιντερνετοσυνέλευση; (μάλλον όχι, γιατί υπάρχει κίνδυνος κάποιοι να βγάλουν τα ξίφη και να αλληλοσφαχτούνε. Κρίμα! γιατί έτσι, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα περάσουν άλλα τόσα χρόνια μέχρι να γίνει ο επόμενος ξενώνας.
  • Άλλη πρόταση; 
  •     
  • Άντε άλλο ένα τσιγάρο.

3 σχόλια:

  1. " Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή ".Πρέπει να ακουστούμε γενικώς και δεν το κάνουμε.Να κυκλοφορούμε , να συζητάμε ,να ενημερώνουμε για το θέμα μας.Όταν μας κάλεσαν στο ΥΠΕΠΘ για το νέο νόμο ΕΑΕ μας είπε ο ιδιαίτερος του Υ/ΓΟΥ " Δεν ήξερα ότι έχουμε τόσους αυτιστικούς!!!" Τέτοια ζώα μας κυβερνάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συμφωνω με το παραπανω σχολιος της συμπεθερας...!
    παντως μια μανουλα που ξερω και ζητησε μεχρι και στα καναλια να βγει της απαντησαν οτι το "θεμα" ,ετσι αποκαλειται το παιδι με ειδικες αναγκες,δεν εχει και πολυ ενδιαφερον...
    αλλωστε τι ειναι μια ζωη που χανεται αδικα και μαζι με αυτη τη ζωη και οι ζωες των γυρω της μπροστα σε στον Σακη και την eurovision...;

    αυτη ειναι η ελληνικη πραγματικοτητα...
    ειλικρινα σας θαυμαζω ολους τους γονεις που δινεται αυτον τον αγωνα για τα παιδια σας...για δικαιωματα που ειναι αυτονοητα και ομως στερουνται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Gaspird, πράγματι, ο ήλιος για να αρχίσει να ανατέλλει από την δύση, θέλει δουλειά πολλή...εμείς το μόνο που θέλουμε, είναι το αυτονόητο...την ανατολή του, επιτέλους...! Να σταματήσει επιτέλους αυτός ο σκοταδισμός και η εθελοτυφλαμάρα.

    Ναϊάδα, πράγματι το θέμα δεν έχει ενδιαφέρον, ποιά κινητή τηλεφωνία θα βάλει διαφήμιση, ...ενώ για τον Σάκη; Είναι πολλά τα λεφτά ...Άρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή